Shtojca për Kulturë

Mbretëresha, ikonë për artistët

“Lightness of Being", një portret holografik i Mbretëreshës Elizabeth II i vitit 2007 nga Chris Levine

Kur artistit kanadez Chris Levine iu kërkua që të bënte një portret holografik të Mbretëreshës Elizabeth II, e cila vdiq të enjten në Skoci, ai bëri një punë të pazakontë, që ta bënte atë të pushonte.

 

Kur artistit kanadez Chris Levine iu kërkua që të bënte një portret holografik të Mbretëreshës Elizabeth II, e cila vdiq të enjten në Skoci, ai bëri një punë të pazakontë, që ta bënte atë të pushonte.

Levine dogji temjan në Dhomën e Verdhë të Vizatimit në Pallatin Buckingham, ku po bëhej xhirimi, dhe instaloi një dritë të lehtë për të pulsuar butësisht ngjyra qetësuese rreth hapësirës. Më vonë, ai e inkurajoi Mbretëreshën që t’i mbyllte sytë midis shkrepjeve dhe të fokusohej në frymëmarrjen e saj sikur të ishte në një klasë meditimi.