Shtojca për Kulturë

“Virgjëresha shqiptare” pret çmimin e Festivalit të Filmit në Cabourg

Rina Krasniqi në rolin e Luanës në filmin “Virgjëresha shqiptare”
Rina Krasniqi në rolin e Luanës në filmin “Virgjëresha shqiptare”

Është film shqiptar, i cili e përball publikun me historitë patriarkale, që në disa zona nuk janë shuar as sot. “Virgjëresha shqiptare” kthen subjektivitetin e gruas në burrë si rrjedhojë e mendësisë së shoqërisë dhe ligjeve të Kanunit. Filmi shqip tashmë nuk është i panjohur për festivale me nam e suksesi i radhës është edhe “Virgjëresha shqiptare”, që garon për ‘Grand Prix’ në Festivalin e Filmit në Cabourg në Francë. Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të mbahet sot (e diel).

 

Pjesëmarrja e filmit “Virgjëresha shqiptare” në Festivalin e Filmit në Cabourg të Francës vjen si vazhdimësi e sukseseve të filmave shqip në nivel ndërkombëtar. Ky film është përzgjedhur si një nga gjashtë filmat në garë për çmimin kryesor të Festivalit, atë në kategorinë e Filmit më të Mirë të Metrazhit të Gjatë. “Është një arritje shumë e madhe që filmi zgjidhet në top gjashtëshen e filmave më të mirë të përzgjedhur nga juria shumë e fortë dhe selektive…”, ka thënë për KOHËN regjisori i filmit, Bujar Alimani

Është film shqiptar, i cili e përball publikun me historitë patriarkale, që në disa zona nuk janë shuar as sot. “Virgjëresha shqiptare” kthen subjektivitetin e gruas në burrë si rrjedhojë e mendësisë së shoqërisë dhe ligjeve të Kanunit. Filmi shqip tashmë nuk është i panjohur për festivale me nam e suksesi i radhës është edhe “Virgjëresha shqiptare”, që garon për ‘Grand Prix’ në Festivalin e Filmit në Cabourg në Francë. Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të mbahet sot (e diel).

Është zgjedhur në listën e ngushtë prej gjashtë filmave të metrazhit të gjatë, në garë për të fituar çmimin kryesor të Festivalit.