Shtojca për Kulturë

Dy fjalë për Nehat Islamin

Nehat Islami: “Arabët kanë prodhuar aq shumë histori sa që ka ardhur koha të fillojnë e të mësojnë prej saj...”
 

Gazetari i mirënjohur, Nehat Islami, njihet te ne me vjet si “doajeni i gazetarisë shqiptare për Lindjen e Mesme”, por tani tingëllon më ndryshe në shtypin arab me rastin e vështrimit të botimit të dytë të librit të tij “Hotel Bejruti”, i cili doli për herë të parë në Prishtinë (Botimet KOHA 2014), kurse më 2022 doli botimi i dytë i zgjeruar në Tiranë me iniciativë të Lidhjes së Gazetarëve Shqiptarë.

Ky botim u përcoll me interesim në gazetën gjitharabe “al-Arabi al-Jadid” me seli në Londër dhe me disa botime në botën arabe. Arsyeja e interesimit është e thjeshtë: Më 2014, Lindja e Mesme ishte në qendër të zhvillimeve të mëdha me “Pranverën arabe” dhe shtrirjen e “Shtetit Islamik” (ISIS), kurse pasojat e tyre u trajtuan në botimin e dytë të librit, me një porosi të autorit për të ardhmen.