Shtojca për Kulturë

“Nëna” e Gjermanisë për Kosovën

Sot gjermanët votuan për pasuesen e “Nënës”, sikurse shumëkush i referohet kancelares Merkel, pas gjashtëmbëdhjetë vjetësh në krye të ekonomisë më të fuqishme të Bashkimit Evropian (Foto: AP)

Angela Merkeli është kancelare e Gjermanisë dhe lidere jozyrtare e Evropës për gjashtëmbëdhjetë vjet me radhë.

 

Kur Angela Merkel u zgjodh për herë të parë, George W. Bush ende ishte në Shtëpinë e Bardhë, e Tony Blairi ende drejtonte Britaninë e Madhe. Blairi, njëri prej prijësve të fushatës bombarduese të NATO-s kundër Jugosllavisë, Bushi, njëri prej mbështetësve më të mëdhenj të pavarësisë së Kosovës, Angela Merkel, mbrojtësja më e madhe në Perëndim e kufijve në Ballkan. Edhe atëherë kur dukej sheshazi se kishte pajtim ndërmjet ish-presidentit Hashim Thaçi e presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, për ndryshimin e hartave

Angela Merkeli është kancelare e Gjermanisë dhe lidere jozyrtare e Evropës për gjashtëmbëdhjetë vjet me radhë.

Kur ajo u zgjodh për herë të parë, George W. Bush ende ishte në Shtëpinë e Bardhë e Tony Blairi ende drejtonte Britaninë e Madhe. Blairi, njëri prej prijësve të fushatës bombarduese të NATO-s kundër Jugosllavisë. Bushi, njëri prej mbështetësve më të mëdhenj të Pavarësisë së Kosovës. Angela Merkel, mbrojtësja më e madhe në Perëndim e kufijve në Ballkan – edhe atëherë kur dukej sheshazi se kishte pajtim ndërmjet ish-presidentit Hashim Thaçi e presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, për ndryshimin e hartave.