Showbiz

“Beauty and the Beast”, vazhdon të prijë në arkat filmike

 

Edhe në javën e dytë të shfaqjes, filmi i studios Disney, "Beauty and the Beast", shënoi një sukses të kënaqshëm, duke u pozicionuar në vendin e parë të arkave filmike, falë 88.3 milionë dollarëve të fituara nga shitja e biletave.

Filmi është ripërpunim i filmit të animuar të vitit 1991 dhe e rrëfen historinë e vajzës së thjeshtë, por shumë të zgjuar, Belle (e personifikuar në film nga Emma Watson), e cila mbahet peng në pallat nga Bisha (i personifikuar në film nga Dan Stevens). Por, me kalimin e kohës, ajo fillon të shoqërohet me pjesëtarët e tjerë të çuditshëm, të cilët jetojnë në këtë kështjellë madhështore dhe dalëngadalë fillon edhe t’ia zbusë zemrën bishës, e cila mund të shpëtohet vetëm nga dashuria e vërtetë. Në këtë projekt, krahas Watsonit dhe Stevensit, luajnë edhe aktorët Josh Gad, Luke Evans, Ewan McGregor dhe Sir Ian McKellen.