Showbiz

Ylli i filmave diagnostikohet me kancer

Aktori Sam Neill ka zbuluar se ka pasur "një lloj të egër limfome agresive".

Ylli i Jurassic Park, 75 vjeç, u diagnostikua me kancer në fazën e tretë në mars të vitit 2022 dhe mendoi: "Po vdes".

Në pamundësi për të punuar, ai filloi të shkruante si një shpërqendrim dhe për të "më dhënë një arsye për të kaluar ditën", tha ai për BBC.

Neill fillimisht vuri re se kishte gjëndra me gunga në qafë.

Kur mjekët i thanë se çfarë nuk shkonte, ai tha se u dobësua, por kjo e bëri atë "të bënte një bilanc të gjërave".

“Mendova se duhej të bëja diçka dhe mendova: ‘A të filloj të shkruaj?’”, tha ai.

“Një vit më vonë, jo vetëm që e kam shkruar librin – nuk kam pasur një shkrimtar fantazmë – por ka dalë në kohë rekord”.

Tani ylli i filmave është në shërim dhe thotë se është pozitiv.