Showbiz

“The Woman King”, filmi që ia definoi karrierën Viola Davisit

Foto: AP/Associated Press
 

Realizimi i filmit, “The Woman King”, mori kohë për t’u xhiruar, por aktorja Viola Davis thotë se pritja për këtë projekt ia ka vlejtur.

“Në jemi në qendër të tregimit. Gratë me ngjyrë, me flokë të çuditshme, gratë zezake. Në këtë film nuk ka shpëtimtarë të bardhë. Ne nuk jemi mikesha të ngushta me askënd, e kemi autonominë tonë dhe agjencinë tonë. Ky nuk është vetëm një film aksion, por e sjell edhe një histori të fuqishme. Është një dramë historike dhe na lejon t’i humanizojmë gratë që zakonisht nuk janë humanizuar. Shumë prej aktoreve i kanë përjetuar disa nga të njëjtat gjëra sikurse personazhet e filmit, të ndihen të padëshiruara, jo të adhuruara, të ndihen të lëna anash, por sërish e kanë gjetur forcën brenda vetes për të qenë luftëtare. Është një tregim femëror por edhe i fuqishëm. Për mua, mund të them se është filmi i cili e ka definuar karrierën time”, tha Davis.