Showbiz

Dua Lipa i solli fitime marramendëse industrisë britanike të muzikës

 

Artistët e tillë si Dua Lipa, “Coldplay” dhe “The Beatles”, kanë luajtur rol të madh që industria britanike e muzikës Brenda një viti t’i arkëtojë 519.7 milionë funte në tregun ndërkombëtar. Kjo është shifra më e lartë e regjistruar ndonjëherë. 

Sipas të dhënave të reja të siguruara nga Industria Fonografike e Britanisë së Madhe, mësohet se të ardhurat nga eksporti i muzikës në vitin 2020 u rritën me 6 për qind në vitin 2019, falë edhe platformave për transmetim të muzikës.