Showbiz

Seria italiane që lufton racizmin

 

Seria “Zero” e platformës “Netflix” që pati premierën gjatë muajit prill, është prodhimi i parë televiziv italian që në ekip ka njerëz me ngjyrë, një pikë e mirë në peizazhin e zymtë të televizionit italian, ku përdorimi i vazhdueshëm i gjuhës dhe i imazheve raciste po ndez protesta të reja.

Përderisa “Zero” është diçka e re në historinë televizive italiane, ekipet e komedisë po e shfrytëzojnë të drejtën e tyre për të përdorur sharje raciste dhe për të bërë gjeste me sy si satirë.