Asim Gashi pjesë e bandës ushtarake të FSK-së, ikonë e baladave shqiptare

Asim Gashi pjesë e bandës ushtarake të FSK-së, ikonë e baladave shqiptare

18 October 2019 09:23

Artist “lind”, profesionist bëhesh duke ndjekur ëndrrën tënde hap pas hapi deri tek shkollimi i plotë. Kur e ke talentin, nuk është aspak e vështirë të sforcohesh për të rënë në sy tek publiku, nuk e ke të nevojshme as të paguash marketingun për prodhimin tënd. Suksesin e ke të garantuar, ai të ndjek pas por te duhet te punosh pre ta arritur. Artistët në fushën e muzikës janë të shumtë ndër vite në Shqipëri dhe Kosovë (atje ku muzika ka njohur revolucion), trojet shqiptare dhe diasporë ku ka shqiptarë.

Në fakt muzikë prodhohet shumë, por jo e gjitha ngjit tek publiku, shijohet dhe i reziston kohës. Ky është realisht problemi më i madh sot për tregun muzikor, realisht do njëfarë kontrolli nga institucionet përmes profesionisteve. Është e nevojshme kontrolli mbi këtë lloj muzike që po prodhohet, pavarësisht se është dëgjuesi ai që e ndan cilën të ndjek. Gjithsesi është krejt e mundur që veç kolosëve të muzikë sonë të bukur në trojet shqiptare nder vite, të pikasësh talente të rinj, që i pasojnë këta Bigë të muzikës sonë të bukur shqiptare.

Njëri prej tyre është Asim Gashi, një talent nga Prishtina i cili nuk ka nevojë të propagandojë talentin e tij, të paguaj si shumë të tjerë për t’u dukur. Teksa kërkon të dëgjosh muzikë të pastër shqiptare, nga ajo që realisht të shijon, është e pamundur të mos ndeshësh gjatë klikimeve në youtube Asim Gashin i cili këndon muzikën tradicionale, të vërtetë shqiptare. Asimi Gashi spikat veçanërisht me baladat aty ku shfaqet realisht talenti dhe shpirti i një artisti. Ai ka mundur t’i përshtas mësë miri këto këngë duke ruajtur me fanatizëm origjinalitetin e tyre si; “Po i bjen era retë e zeza”, “Hajredin Pasha”, “Vijnë Vaporat”, “Mora fjalë” etj. Më zërin melodioz, Asim Gashi të rrëqeth dhe e ke të vështirë të dalësh prej aty pa i dëgjuar të gjitha videoklipet e tij.

Asim Gashi jeton dhe ushtron aktivitetin e tij në Prishtinë, muzikën e kam profesion, jo hobi! Ka kryer studimet e larta në Akademinë e Arteve në Shkup drejtimi Precusione (instrumentet me te goditura). Sot është pjesë e trupës së Forcës së Sigurisë së Kosovës, konkretisht bandës se ushtrisë, pjesë e Filarmonisë së Kosovës.

“Kujtimet e mia me këngën janë, familja që jam rritur në frymën e muzikës së mirëfilltë shqipe. Mesazhi im është që festivalet duhet të organizohen për arsye që të nxjerrim këngë me mesazhe të mira dhe jo siç jemi mësuar sot të dëgjojmë këngë pa asnjë mesazh apo diçka më të keqe se mesazhi. Mendoj se sot paguhet dukja më shumë se sa muzika”-thotë Asim Gashi për startnews.al.

Ka dy albume Unplugged kryesisht këngë të vjetra të përpunuara në stilin e tij. Asimi është një prind model, ditën e ka të stërngarkuar, pasi veç punës përpiqet t’i kushtojë sadopak kohë dhe familjes. Ai ka një lokal në Prishtinë ku edhe është prezent në mbrëmje. Siç dhe e theksuam më lart, Asim Gashi nuk është artist në dukje, ai është profesionist dhe ka zgjedhur të prodhojë vetëm muzikë të vërtet.

Komentet

Sabiti05/11/2019 17:26

Asimi është shumë i mirë: vija melodike, zëri, aranzhmani, mimika, paraqitja skenike etj etj janë perfekte...Do të bëhet edhe më i mirë nëse largohet nga tallavaja me Afërdita Demakun&Co....Për hir të korrektësisë duhet thënë që edhe instrumentistët e albumeve i ka të mrekullueshëm.

Shto koment

Të ngjashme