PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Adhuruesit e shahut: historia dhe magjia e lojës

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

A keni dëgjuar ndonjëherë për një lojë mjaft sfiduese që mund të luhet në tavolinë pa lëvizur fare nga vendi? Kjo lojë quhet shah dhe,më besoni, është përplot emocion, strategji dhe surpriza.

Shahu luhet në një tabelë në formë katërkëndëshi me 64 katrorë dhe çdo lojtar kontrollon një ushtri prej 16 pjesësh të fuqishme. Figura më e rëndësishme është mbreti dhe qëllimi i lojës është të mbrosh mbretin tënd ndërsa përpiqesh të kapësh mbretin e kundërshtarit. Por, e gjithë kjo nuk është aq thjesht sa duket; sepse ke kalorës që lëvizin në formë të shkronjës 'L', oficerë të mençur që lëvizin në drejtime diagonale madje edhe një mbretëreshë të fuqishme që mund të shkojë kudo.