PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

A e dini si krijohen ngjyrat e drurit?

Ngjyrat e drurit bëhen nga druri i pastër në formë të shufrave. Shufrat e drurit pastaj shpohen për së gjati dhe kështu krijohet vend për lëndën grafitë, që mund të ketë ngjyra të ndryshme. Sa herë që ngjyra harxhohet, lapsi duhet të mprehet.

 

Ngjyrat e drurit bëhen nga druri i pastër në formë të shufrave. Shufrat e drurit pastaj shpohen për së gjati dhe kështu krijohet vend për lëndën grafitë, që mund të ketë ngjyra të ndryshme. Sa herë që ngjyra harxhohet, lapsi duhet të mprehet.

Tani e dimë se si bëhen lapsat me ngjyra, po a e dini ju se…