PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Si punohet plisi?

 

Plisi apo qeleshja është simbol tradicional tek shqiptarët. Ai është mbulesë e kokës prej leshi që përdoret vetëm në trojet shqiptare.

Punimi i plisit është proces i gjatë dhe i vështirë, punë kjo që është përcjellë brez pas brezi, raporton PFF në Kohavision.