NËPËR FILM

Bekim Guri së shpejti debuton me film të metrazhit të gjatë

 

Regjisori i njohur kosovar i cili jeton dhe punon në Gjermani, Bekim Guri, ishte mysafiri i radhës në “Nëpër Film”. Gjatë intervistës së realizuar për emision ai foli për triumfin e filmit, “Një fëmijë”, i cili u shpall “Filmi më i mirë kombëtar” në edicionin e fundit të “DokuFestit”, shfaqjen e tij në Festivalin e filmit në Tiranë, angazhimet e vazhdueshme në kinematografi dhe punën rreth realizimit të filmit të parë të metrazhit të gjatë.

“Ka qenë ndjesi shumë e mirë sepse ishte hera e katërt që marr çmim në ‘DokuFest’ dhe fitoj si ‘Filmi më i mirë kombëtar’, që do të thotë se nuk kam mbetur anash me punët e mia, dhe pavarësisht se bëjë edhe punë të tjera për të arritur të prodhojë filma edhe këtë radhë, projekti im ishte i financuar nga QKK por prapë kemi investuar nga paratë tona për ta realizuar atë. Do të thotë dashuria që unë e kam për filmin nuk po më kthehet për të keq. Kjo është e mira, që filmi im po vlerësohet nga publiku vendor dhe ai ndërkombëtarë, e sidomos nga ‘DokuFesti’ që ka shërbyer si urë lidhëse për mua me disa distributorë”.