NËPËR FILM

Eshref Durmishi bëhet pjesë e Akademisë Evropiane të Filmit

 

Akademisë Evropiane të Filmit i janë shtuar edhe pesë anëtarë të rinj nga Kosova, duke e quar numrin e tyre në gjithsej 23 filmbërës që tashmë janë pjesë e kësaj Akademie. Në mesin e tyre është edhe aktori dhe producenti i mirënjohur kosovar, Eshref Durmishi, i cili ishte i ftuar këtë javë në emisionin “Nëpër Film”.

“Personalisht për mua është një lajm i mirë sepse është një arritje me qenë anëtar i Akademisë Evropiane të Filmit, dhe njëkohësisht është një privilegj dhe kënaqësi. Për filmin dhe kinematografinë e Kosovës ka rendësi të veçantë sepse, tani me këta pesë anëtarët e rinj bëhemi gjithsej 23 anëtarë aktiv nga Kosova, që janë pjesë e Akademisë Evropian të filmit. Kështu, ne tani kemi mundësi të propozojmë filma prej Kosovës me qenë të nominuar në kategori të ndryshme të ceremonisë evropiane të filmit, që mbahet çdo vit nëpër qytetet të ndryshme. Po ashtu kemi të drejtë të votës, prandaj kjo i rritë gjasat tona për të qenë më të fuqishëm në tregun evropian”.