NËPËR FILM

Edicioni i 93-të i ceremonisë “Oscar” në kohë pandemie

 

Në edicionin e fundit të emisionit “Nëpër Film” zhvilluam bisedë me drejtorin e Qendrës Kinematografike të Kosovës, Arben Zharku, me të cilin diskutuam në përgjithësi për edicionin e 93-të të ceremonisë së ndarjes së shpërblimeve akademike.

“Ceremonia “Oscar” është ngjarja më e rëndësishme për dekada në kinematografinë botërore. Amerika është vendi më i fuqishëm në industrinë e filmit, dhe është industria e tretë më fitimprurëse në botë. Përveç se është industri, ka edhe krijues të jashtëzakonshëm që prodhojnë vazhdimisht filma që na e ndryshojnë botën dhe jetën. Sigurisht se çdo vit, e gjithë kjo krijimtari përballet dhe e konkurron njëra-tjetrën. Prandaj organizimi i kësaj ceremonie në gjithë botën pritet me dëshirë shumë të madhe”.