NËPËR FILM

Lajmet e fundit nga kinematografia në vend

 

“Exile”, propozimi i Kosovës për ceremoninë “Oscar”

Për të shtatin vit me radhë, Kosova e ka përzgjedhur filmin zyrtar që do ta propozojë për nominim për ceremoninë prestigjioze “Oscar”. Këtë vit filmi i Visar Morinës, “Exile”, është propozimi i Kosovës në ngjarjen e madhe kinematografike, e cila zë vend në teatrin “Dolby”, në Los Angeles. Kështu bëri të ditur javën e kaluar Qendra Kinematografike e Kosovës, sipas së cilëve komiteti përzgjedhës i përbërë nga: Sevdije Kastrati, Alban Ukaj, Kaltrina Krasniqi, Bujar Kabashi, Doruntina Basha, Ilir Gjocaj dhe Kreshnik Berisha, ka vendosur që filmi “Exile” të jetë propozim për kategorinë “Filmi më i mirë i huaj”, transmeton Koha.