NËPËR FILM

Ismet Sijarina foli për suksesin e fundit të filmit “Nëntor i ftohtë”

 

Filmi i regjisorit kosovar Ismet Sijarina, “Nëntor i Ftohtë”, në fillim të javës arriti të shpërblehet me një çmim të radhës, dy vjet pas realizimit të tij dhe një rrugëtimi mjaft të suksesshëm nëpër festivale të ndryshme anembanë botës.

Filmi që flet për vitet ’90 u nderua me dy shpërblime të rëndësishme nga “South East European Film Festival”, i cili për herë të parë në dhjetë vjet të organizimit është mbajtur online. Në këtë edicion të pazakontë të festivalit, “Nëntor i ftohtë” fitoi shpërblim për aktoren më të mirë, i cili shkoi për Adriana Matoshin dhe çmimin “Salon du livre des Balkans”, që jepet si konfirmim për vlerat e larta artistike të filmit.