Metro

Musmurati kritikon Ministrinë e Arsimit për librat: Ka shkaktuar vonesa dhe humbje të orëve mësimore

 

Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Prishtinës, Besianë Musmurati, ka kritikuar Ministrin e Arsimit për mossigurimin e librave për nxënësit deri në klasën e nëntë, duke thënë se mënyra për t’i subvencionuar prindërit ka qenë e gabuar dhe ka shkaktuar vonesa e humbje të orëve mësimore në shkolla gjatë fillimvitit.

Pak ditë para se të fillonte mësimi, Ministria e Arsimit kishte vendosur që prindërit t’i blinin vetë librat për fëmijët e tyre dhe më pas ata do të subvencionoheshin. Ky vendim kishte nxitur reagime të mëdha e kishte shkaktuar tollovi nëpër libraritë në Kosovë.