Metro

Komuna e Prishtinës i rekomandon Qeverisë që tatimi në pronë të jetë si në vitin 2022

 

Përmes një propozimi të kryetarit Përparim Rama, Komuna e Prishtinës të martën i ka rekomanduar Qeverisë dhe Kuvendit që fatura e pagesës së tatimit në pronë të jetë e njëjtë sikur në vitin 2022. Me 30 vota pro, kaluan edhe dy rekomandime të tjera të Ramës në lidhje me tatimin në pronë që do t'i drejtohen institucioneve shtetërore. 

Rivlerësimi i pronave nga Ministria e Financave javën e kaluar nxiti reagime të shumta në opinion. Në disa zona, veçanërisht në kryeqytet, tatimi në pronë u rrit për 100 për qind. Pas reagimeve, ministri i Financave, Hekuran Murati, e më pas Lëvizja Vetëvendosje, rekomanduan që t’u falen nga 100 euro tatimpaguesve.