Metro

Gashi: Këtë viti numri i shërbimeve shëndetësore të dhëna në kryeqytet pritet të arrijë në 3 milionë

 

Drejtori i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, Bujar Gashi, në emisionin “038” të KTV-së, ka theksuar se numri i shërbimeve shëndetësore që ofrohen në Prishtinë, këtë vit do ta arrijë në 3 milionë.

“Këto shifra na kanë përcjellë vitet e fundit, përjashtimisht dy vitet e pandemisë, e sidomos vitit 2020 që kishte shifra më të ulëta. Por ky vit në bazë të asaj që shihet, edhe në publikimin e të dhënave të fundit për 9 mujorin e këtij vitit, pritet të kalohet numri prej 3 milionë shërbimeve, e që realisht janë një milion vizita mjekësore, sepse një pacientë kur e kryen një vizitë mjekësore merr edhe të tjera shërbime dhe ashtu i kalkulojmë”, ka theksuar Gashi.