Metro

COVID-19, Komuna e Prishtinës punon vetëm me staf esencial dhe mbyll qendrat për të moshuarit

 

Shtabi emergjent për menaxhimin e pandemisë COVID-19 në Komunën e Prishtinës ka marrë vendim që puna në këtë komunë të organizohet vetëm me staf esencial, derisa është bërë e ditur se do të mbyllen qendrat për të moshuarit, deri në vendimin e ardhshëm.

Sipas një komunikate të Komunës, në këtë mbledhje të shtabi emergjent u diskutua vendimi i fundit i Qeverisë së Kosovës për masat e përgjithshme dhe të veçanta për kontrollin, parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19. U mor vendimi që të gjithë punonjësit e Komunës së Prishtinës, ndërmarrjeve publike lokale, duhet të posedojnë një nga dëshmitë e mëposhtme, në mënyrë që t'iu lejohet hyrja në ambientet e punës, siç është certifikatën e vaksinimit me më së paku dy doza kundër COVID-19; personat me dëshmi mjekësore nga mjeku specialist i fushës se kanë kundërindikacione dhe janë të liruar nga vaksinimi, duhet të posedojnë testin RT- PCR negativ për COVID 19 jo më të vjetër se një javë.