Metro

Kandidatit të LDK-së për Prishtinën, Abdixhiku ia pati anuluar projektin në Badovc

 

Vetëm një vit pasi ia anuloi një projekt për ndërtimin e një lagjeje në zonën e liqenit të Badovcit, kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, e prezantoi arkitektin Përparim Rama si kandidat të kësaj partie për kryetar të Prishtinës në zgjedhjet e vjeshtës.

Ishte Rama dhe kompania e tij, “4M Group”, që bashkë me “Kawan” patën planifikuar një lagje në afërsi të liqenit të Badovcit. Por pas presionit të madh publik, ishte pikërisht Abdixhiku, atë kohë si ministër i Infrastrukturës që anuloi ndërtimin e kësaj lagjeje, duke u thirrur në Ligjin për Ujërat e Kosovës. MI-ja e pati obliguar Komunën e Prishtinës që të bënte anulimin e vendimit për kushtet ndërtimore të kësaj lagjeje. Rama atë kohë arsyetonte projektin duke thënë se nuk planifikon ta helmojë ujin.