Metro

“Pastrimi” ka dërguar 3000 lëndë te përmbaruesi

“Pastrimi” ka dërguar 3000 lëndë te përmbaruesi
Foto: KOHA
 

Prishtinë, 4 janar (Ekonomia Online) - Kompania rajonale “Pastrimi” ka dërguar te përmbaruesi afro 3000 lëndë. Kryeshefi ekzekutiv i “Pastrimit”, Burim Kelmendi, për “Ekonomia Online”, ka treguar se borxhet e konsumatorëve janë rreth 5 milionë euro.

“Kjo koha e pandemisë ka ndikuar në të gjithë sektorët e jetës, padyshim që ka ndikuar edhe në sektorin e grumbullimit të mbeturinave jo vetëm në regjionin e Prishtinës, por edhe në gjithë Kosovën sepse kompania jonë pa marrë parasysh a është pandemia na punojmë çdo ditë. Jemi afër realizimit të planifikimit duke marrë parasysh se ndryshimet buxhetore prej institucioneve ndodhin zakonisht në fund të dhjetorit jemi duke pritur një inkasim më të mirë të institucioneve, por jemi shumë afër të ligjit të planifikimit. Kompania e pastrimit i ka pagur pagat me rregull furnizimet e të gjitha kontributet e tatimet por megjithatë kemi pasur vështirësi të mëdha këtë vit. Përafërsisht 5 milionë euro na kanë borxhe. Ne bëjmë një selektim për përmbarim dhe i kemi dërguar 3 000 lëndë”, tha Kelmendi.