Metro

Prishtina duhet të ulë nga 300 në 40 numrin e infektimeve ditore për të shmangur karantinën

Prishtina duhet të ulë nga 300 në 40 numrin e infektimeve ditore për të shmangur karantinën
 

Me masat e reja të propozuara sot nga kryeministri Avdullah Hoti dhe që pritet të votohen në Qeveri gjatë ditës, Prishtina do të jetë një prej disa komunave që do të futet në karantinë. Pra do të ndalohen hyrje-daljet si masë për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Qeveria ka vendosur që të gjitha komunat që gjatë javës regjistrojnë mbi 150 të infektuar për 100 mijë banorë, atëherë futen në “zonën e kuqe” dhe automatikisht në karantinë.