Metro

Lipjani më i miri për bizneset, Prishtina as në top-dhjetëshe

 

Dhjetë komuna të Kosovës, në mesin e të cilave nuk është edhe ajo e Prishtinës, janë renditur si më të mirat në nivel për nga krijimi i një mjedisi të shëndoshë afarist për të bërit biznes.

Kështu, në krye të listës për performancën më të mirë në aspektin e ndihmës që kanë ofruar në reduktimin e pengesave për zhvillimin e sektorit privat, prijnë Komuna e Lipjanit, ajo e Rahovecit dhe Vitisë, pas të cilave vjen Komuna e Junikut, e Gjakovës, Hanit të Elezit, Parteshit, Suharekës, Obiliqit dhe Podujevës. Prishtina renditet e trembëdhjeta në mesin e 38 komunave, për nga eliminimi i procedurave të tepërta administrative për bizneset, ndërsa që krahasuar me vitin 2018, ajo madje ka shënuar edhe regres, duke rënë për pesë pozita më poshtë sivjet, shkruan sot Koha Ditore.