Lokalet 2021

Kronika zgjedhore / Ajazi prezanton planin për kompleksin kulturor në Drenas

 

Një kompleks kulturor, ku do të funksionojnë biblioteka e qytetit, arkivi, muzeu, teatri dhe një atelie për artistët ka premtuar kandidati Driton Ajazi në Drenas. Ajazi po ashtu ka premtuar investime në vendluftimet e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe rritjen e kapaciteteve për ofrimin e shërbimeve shëndetësore në fshatra

Mbështetje për sektorin e kulturës ka premtuar Driton Ajazi nga iniciativa “Demokratët për Drenasin”. Ajazi, që synon postin e kryetarit në Komunën e Drenasit, ka premtuar kompleks kulturor në qytet, i cili do të ketë brenda tij bibliotekë, arkiva, muze e teatër.

“’Demokratët për Drenasin’, vëmendje të veçantë do t’u kushtojnë kulturës dhe ruajtjes së traditës sonë. Në bashkëfinancim me Ministrinë e Kulturës do të ndërtojmë kompleksin kulturor, ku do të funksionojnë biblioteka e qytetit, arkivi, muzeu, teatri dhe një atelie për artistët e Drenasit. Komuna do të ofrojë mbështetje të plotë në rikthimin e festivalit folklorik tradicional”, ka deklaruar Ajazi.
Po ashtu Ajazi ka premtuar investime në vendet ku ka luftuar UÇK-ja, si dhe në pikat turistike e kullat historike.