Lokalet 2021

Kronika Zgjedhore/ LDK-ja akuzon Arben Vitinë se ia vodhi programin Përparim Ramës

Shtabi Zgjedhor i LDK-së, në Prishtinë, nëpërmjet një konference për media, e ka akuzuar kandidatin e LVV-së, Arben Vitia, se ia ka vjedhur programin qeverisës kandidatit të tyre, Përparim Ramës. Alban Zogaj, shef i kampanjës së LDK-së për kryeqytetin, ka thënë se kanë bërë edhe krahasime të tjera me kundërkandidatët e tjerë të Ramës, porse rasti me kandidatin e LVV-së është shqetësues dhe i paprecedentë
 

Shtabi zgjedhor i Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prishtinë, e ka akuzuar kandidatin e Lëvizjes Vetëvendosje, Arben Vitia, për vjedhje të programit. Nga LDK-ja kanë thënë se në tri raste Vitia e ka prezantuar pothuajse të njëjtë dhe si të vetin programin e Ramës, gjë për të cilën kanë thënë se përveç që është joetike është edhe e dënueshme me ligj

Prishtinë, 11 tetor – Publikimi i plotë i programit qeverisës të kandidatit të Lëvizjes Vetëvendosje për Prishtinën, Arben Vitia, ka ngjallur reagimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prishtinë. Shtabi Zgjedhor i LDK-së në Prishtinë, nëpërmjet një konference për media, e ka akuzuar kandidatin e LVV-së, Arben Vitia, se ia ka vjedhur programin qeverisës kandidatit të tyre, Përparim Ramës. Alban Zogaj, shef i kampanjës së LDK-së për kryeqytetin, ka thënë se kanë bërë edhe krahasime të tjera me kundërkandidatët e tjerë të Ramës, porse rasti me kandidatin e LVV-së është shqetësues dhe i paprecedentë. “Ajo çka kemi parë mbrëmë në botimin e programit të z. Vitia është plagjiat i projekteve të Përparim Ramës dhe vjedhje e të drejtës së autorit, dhe siç e dini, kjo përveç që është joetike është edhe e dënueshme me ligj”, ka thënë Zogaj, derisa nuk ka treguar qartë nëse do të marrin masa konkrete ndaj veprimeve të Vitisë për të cilat ata pretendojnë se janë në kundërshtim me ligjin.

Zogaj ka thënë se Vitia i ka prezantuar si projekte të tijat, projektet unike të Ramës, siç janë lidhja e lagjeve me Qendrën, ndërtimi i 6 parkingjeve e ridefinimi i qendrës. “Në përpikëri dhe në formë të njëjtë janë paraqitur edhe parkingjet në programin e z. Arben Vitia. Pra, parashihet një parking te rrethi i flamurit, një parking te Stacioni i Autobusëve, një parking te pallati i rinisë që është model dhe një prej projekteve kryesore të z. Përparim Rama”, ka shtuar Zogaj.