Lifestyle

Të mirat shëndetësore që ofron supa me eshtra

Supa me eshtra është lëng që zihet me eshtrat e mishit të kafshëve, si të lopës, viçit apo pulës duke i kombinuar me erëza të ndryshme.

Kjo supë ofron shumë të mira shëndetësore për organizmin pasi është shumë e pasur me vitamina, karbohidrate, aminoacide e minerale.

Supa me eshtra ndihmon kundër inflamacioneve pasi që përmban kolagjen, gultimin e glycin. Këto komponime mbrojnë kundër inflamacionit të eshtrave të njeriut dhe sëmundjeve si artriti.

Pasi që kjo supë përmban shumë kalcium, magnez e fosfor është shumë e mirë për eshtrat e njeriut duke i bërë më të forta e duke i mbrojtur edhe nga osteoporoza, raporton “EatingWell”.

Supa gjithashtu mbron edhe nyjat e zorrët. Duke i shtuar perime të ndryshme ajo mund të bëhet një nga ushqimet më të shëndetshme për organizmin duke e mbrojtur nga shumë sëmundje.

Këshillohet që të konsumohet rreth tre herë në javë në mënyra të ndryshme, pasi që konsumi i tepërt mund të mos jetë shumë i mirë për organizmin pasi që disa eshtra të kafshëve mund të përmbajnë metale të rënda për organizmin e njeriut, si kadmiumi e plumbi.

Një servirje nga supa me eshtra përmban:

121 kalori

4 gramë karbohidrate

1 gr fibra

1 gr sheqer

0 gr yndyra të pashëndetshme

391 mg krip

1mg hekur (që është 6 % e vlerës së nevojshme ditore)

225 mikrogramë vitaminë A (25% të vlerës së nevojshme ditore)

6 mg vitaminë C (7% të vlerës së nevojshme ditore)