Lifestyle

Si ndikon kafeja në organizëm

 

Kafeja tretet kryesisht në mëlçi nga enzimat që quhen “cytochrome P450”, të cilat janë përgjegjëse për më shumë se 90% të pastrimit të kafeinës. Këto enzima i aktivizon gjeni që quhet “CYP1A2”, raporton ScienceDirect.

Studimet e fundit kanë treguar se kafeja ndihmon shumë organet tretëse duke bërë edhe ushqimin të tretet më shpejt dhe të shpërndahet nëpër organe përkatëse.