Lifestyle

A ndikon rrushi në shtim të peshës

Foto: Ilustrim / KOHA
 

Rrushi është një nga frutat më të ëmbla të stinës së vjeshtës, i shijshëm dhe i pasur me veti ushqyese. Kokrrat e tij janë një koncentrat mineralesh dhe sigurojnë hekur, kalcium, magnez, kalium, zink dhe bakër.

Ato janë të pasura me vitamina të grupit B, si vitamina B1, B2, B3 dhe B6, të cilat luftojnë lodhjen psikofizike dhe për të përballuar me më shumë energji kalimin nga muajt e nxehtë në të ftohtë. Por duhet të bëni kujdes me sasitë.