Lifestyle

Trajtimi i duhur për hipertension mund t’i shmangë 76 milionë vdekje deri më 2050

Foto: Pennmedicine
 

CNN - Efektet e rrezikshme të presionit të lartë të gjakut janë vënë në pah në një raport të ri të Organizatës Botërore të Shëndetit, që e ka identifikuar telashin si një nga rreziqet më të mëdha që po çojnë në vdekje dhe paaftësim.

I publikuar të martën, raporti i parë i OBSH-së në ndikimin botëror të hipertensionit, ofron rekomandime për përballjen me “vrasësin e heshtur”.