Lifestyle

“Jacquemus” në Versajë debutoi me silueta të reja të inspiruar nga Princesha Diana

 

“Mikro-pantallonat” e shkurtra “bulbous” të markës, referencë e qartë për Princeshën Diana nga viti 1987

Në nëntor të vitit 1973, Pallati i Versajës në Francë pati organizuar një nga shfaqjet më ikonike të modës në histori. Beteja e Versajës, e cila pa disenjatorët amerikanë të sfidonin homologët e tyre francezë, ishte përpjekje për të mbledhur fonde për ta restauruar pallatin. Por nuk solli vetëm para në Versajë. Mediumi prestigjioz “Vogue” shkruan se kjo ngjarje solli jetë të re aty. Të hënën, disenjatori i famshëm francez, Simon Porte Jacquemus, vuri në skenë koleksionin për vjeshtën e këtij viti. E quajti “Le Chouchou”.

Ai ka premtuar se do t’ua sillte Versajën njerëzve në një mënyrë tjetër. Disenjatori Simon ka thënë se kjo ngjarje ka ngjallur tek ai ndjenjë të një lidhjeje të re në mes të brendit “Jacquemus” dhe pallatit. Shfaqja është zgjerim i strategjisë afatgjate për ta ngritur më tej markën “Jacquemus” në hapësirën luksoze, ka thënë shefi ekzekutiv i saj, Bastien Daguzan, në një intervistë të fundit.