Lifestyle

Marrja e pilulave për gjumë rrit rrezikun për demencë

 

Marrja e një pilule për gjumë më të lehtë dhe më të gjatë sigurisht që tingëllon e përshtatshme, por studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë-San Francisko mund të bëjnë shumë njerëz të mendojnë dy herë kur marrin “Ambien”. Studimi i tyre zbulon se medikamente të ndryshme për gjumin, duke përfshirë Benzos, Ambien dhe ilaqet kundër depresionit, mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të demencës - veçanërisht tek njerëzit e racës së bardhë.

Megjithatë, ekipi hulumtues shton se si lloji ashtu edhe sasia e mjekimit mund të luajnë rol në shpjegimin e rrezikut më të lartë, shkroi Studyfinds.