Lifestyle

Cilat ushqime mund të kenë pasoja negative edhe pse konsiderohen të shëndetshme për organizmin

 

Një dietë e shëndetshme është thelbësore për një jetë cilësore dhe të gjatë. Megjithatë, duhet të keni parasysh se disa ushqime mund të kenë efekte negative edhe pse shumë i konsiderojnë të shëndetshme për trupin.

Orizi i zi, i njohur edhe si vjollcë, konsiderohet më i shëndetshëm sepse përmban më shumë proteina, vitamina, magnez, minerale dhe lëndë të tjera ushqyese. Megjithatë, mund të përmbajë gjithashtu arsenik inorganik, i cili rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit të tipit 2 dhe kancerit të lëkurës dhe mëlçisë.