Lifestyle

Aparatet e reja të dëgjimit mund të blihen pa recetë

aparate degjimi
 

Aparatet e dëgjimit OTC nuk janë të destinuara për njerëzit me humbje më të thellë të dëgjimit, e cila mund të përfshijë ata që kanë probleme me dëgjimin e zhurmave më të forta, si veglat elektrike dhe makinat. Ato gjithashtu nuk janë për njerëzit që humbin dëgjimin e tyre papritur ose vetëm në një vesh, ka shpjeguar Sterling Sheffieldit, audiolog që jep mësim në Universitetin e Floridas. Këta njerëz duhet ta vizitojnë mjekun

Tani është shumë më e lehtë - dhe më e lirë - për shumë amerikanë me vështirësi në dëgjim që të marrin ndihmë.

Aparatet e dëgjimit tani mund të shiten pa recetë nga specialisti. Aparatet e dëgjimit pa recetë, ose OTC, kanë filluar të dalin në treg në tetor me çmime që mund të jenë mijëra dollarë më të ulëta se aparatet e dëgjimit me recetë.