Lifestyle

Përfitimet shëndetësore të bajameve

 

Bajamet nuk janë vetëm të shijshme, por edhe një ushqim jashtëzakonisht i shëndetshëm. Është i pasur me vitamina të grupit B, por edhe me vitaminë E, për këtë arsye konsiderohet si mbrojtës i zemrës dhe qarkullimit të gjakut.

Përmban edhe mineralet kalcium, kalium dhe magnez dhe rekomandohet veçanërisht për personat që nuk konsumojnë produkte të qumështit. Falë përmbajtjes së pasur të acideve yndyrore të pangopura, ai gjithashtu kontribuon në uljen e kolesterolit.