Lifestyle

Është koha për vaksina kundër gripit

Rekomandohen vaksina vjetore kundër gripit duke filluar me foshnjat 6-muajshe. Gripi është më i rrezikshmi për njerëzit 65 vjeç e lart, fëmijët e vegjël, gratë shtatzëna dhe njerëzit me probleme të caktuara shëndetësore, duke përfshirë sëmundjet e zemrës dhe mushkërive
 

Pasi gripi arriti nivele të ulëta historikisht gjatë pandemisë COVID-19, ai mund të jetë i gatshëm për një rikthim. E dhëna kryesore: Një sezon i keq gripi sapo përfundoi në Australi. “Vitin e kaluar ne po hynim në sezonin e gripit duke mos ditur nëse gripi ishte afër apo jo. Këtë vit ne e dimë se gripi është rikthyer”, tha specialisti i gripit Richard Webby nga Spitali Kërkimor i Fëmijëve St. Jude në Memphis

Mjekët kanë një mesazh për amerikanët e lodhur nga vaksinat: Mos e anashkaloni vaksinën kundër gripit këtë vjeshtë -- dhe të moshuar, kërkojeni një lloj të veçantë me vendosmëri shtesë.

Pasi gripi arriti nivele të ulëta historikisht gjatë pandemisë COVID-19, ai mund të jetë i gatshëm për një rikthim. E dhëna kryesore: Një sezon i keq gripi sapo përfundoi në Australi.