Lifestyle

Hulumtim i ri shpresëdhënës në kurim të kancerit të trurit

Foto: Creative Commons
 

Rezultate shpresëdhënëse të një hulumtimi për glioblastoman: eliminimi i astrociteve (një klase kryesore të qelizave të trurit) që rrethojnë tumoret ose pengojnë aftësitë e tyre për të furnizuar me energji qelizat e glioblastoman, rezultoi me vdekjen e qelizave kancerogjene dhe regresionin e tumorit brenda disa ditësh.

“Këto gjetje ofrojnë një bazë premtuese për zhvillim të medikamenteve efektive për glioblastoman, një tumor agresiv dhe i pashërueshëm i trurit, por edhe të gjitha llojet e tjera të tumorit të trurit”, thonë studiuesit, raporton “The Brighter Side”.