Lifestyle

Frutat dhe perimet që mund të zëvendësojnë bukën në mëngjes

 

Buka e bardhë përmban konservues dhe aditivë të tjerë. Pra, është mirë ta zëvendësoni atë me këto perime dhe fruta të shëndetshme për mëngjes, raporton portali “Health Shots”.

Për shumë njerëz, buka dhe gjalpi është një opsion i shpejtë për mëngjes. Në fund të fundit, përgatitja e tij është e thjeshtë, e përshtatshme dhe e lirë! Buka, e cila shpesh përgatitet nga brumi i bërë me miell dhe ujë, vjen në lloje të ndryshme, por shumica e tyre, veçanërisht buka e bardhë, janë kokrra të rafinuara me një indeks të lartë glicemik dhe me vlerë të ulët ushqyese. Në fakt, buka e bardhë bën pjesë në kategorinë e ushqimeve me shumë karbohidrate. Prandaj, mund të jetë veprim i mençur të kërkoni alternativa të shëndetshme për ta zëvendësuar bukën. Ekspertët shëndetësorë u sugjerojnë t’i provoni këto perime dhe fruta ushqyese për mëngjes.