Lifestyle

Thatësia e madhe i sfidon bujqit amerikanë

"Bujqësia është sfiduese”, tha Kempi, presidenti i Koalicionit të Fermerëve të Champlain Valley, "dhe po bëhet edhe më sfiduese me ndryshimin e klimës” (Foto: AP)
 

Kjo e “nervozon shumë" meqë kullot 600 deri në 700 bagëti, tha Kemp, i cili menaxhon një fermë viçash në Sudbury. Ai e përshkruan motin e kohëve të fundit si jokonsistent dhe me pasoja. Ai ia atribuon ndryshimit të klimës. "Unë nuk mendoj se ka më ndonjë normale", tha Kemp

Fermeri i Vermontit, Brian Kemp, është mësuar të shohë kullotat në fermën Mountain Meadows të rriten më ngadalë në verën e nxehtë dhe në fund të saj, por sivjet bari është tharë më herët.

Kjo e “nervozon shumë" meqë kullot 600 deri në 700 bagëti, tha Kemp, i cili menaxhon një fermë viçash në Sudbury. Ai e përshkruan motin e kohëve të fundit si jokonsistent dhe me pasoja. Ai ia atribuon ndryshimit të klimës.