Lifestyle

Frutat që e reduktojnë inflamacionin dhe ngadalësojnë plakjen

 

Shumë nga sëmundjet më të zakonshme që ekzistojnë sot, diabeti, sëmundjet e zemrës, kanceri, Alzheimeri dhe artriti, të gjitha janë të lidhura me inflamacionin kronik. Lajmi i mirë është se ka shumë mënyra për ta luftuar inflamacionin dhe plakjen e ngadaltë. Një nga zgjidhjet më të thjeshta dhe të zakonshme janë frutat dhe perimet, raporton portali “Eat This, Not That”. Por sigurisht, disa janë më të dobishme se të tjerat.

Sipas dietologëve, fuqia e frutave qëndron në antioksidantët e tyre, më saktësisht molekulat që neutralizojnë radikalet e lira të dëmshme në trupin tuaj. Por meqenëse jo të gjitha frutat kanë të njëjtin lloj antioksidantësh, është e rëndësishme të keni një larmi të tyre në dietën tuaj të përditshme.