Lifestyle

Cila frutë e malit është më e mira për presionin e lartë të gjakut?

 

Frutat zakonisht gëzojnë reputacion të keq kur bëhet fjalë për sheqerin në gjak, por frutat e malit janë një nga përjashtimet e pakta të dukshme. Meqenëse janë të pasura me fibra dhe me pak sheqer, këto fruta nuk i rrisin shumë nivelet e sheqerit në gjak, veçanërisht një prej tyre, raporton portali “Eat This, Not That”. 

Sipas dietologëve, mjedra është fruta më e mirë për sheqerin e lartë në gjak. Dhe ky është vetëm një nga efektet anësore sekrete të ngrënies së mjedrës. Jo vetëm që e fiton garën për fibrat më të larta, por e ka edhe përmbajtjen më të ulët të sheqerit në familjen e frutave të malit. Madje, mjedrat janë të mbushura me disa përbërës të tjerë të dobishëm.