Lifestyle

Riinfektimet me COVID-19 rrisin gjasat për probleme të reja shëndetësore

 

Infektimi i përsëritur me COVID-19 duket se rrit shanset që një person të përballet me probleme të reja dhe ndonjëherë të zgjatura shëndetësore pas riinfektimit, sipas studimit të parë mbi rreziqet shëndetësore të riinfeksionit.

Studimi, i cili bazohet në të dhënat shëndetësore të më shumë se 5.6 milionë njerëzve të trajtuar në Sistemin Shëndetësor VA, zbuloi se, krahasuar me ata me vetëm një herë të prekur me COVID-19, ata me dy ose më shumë infektime të dokumentuara kishin më shumë se dyfishin e rrezikut të vdesin dhe trefishin e rrezikut për t'u shtruar në spital brenda gjashtë muajve nga infektimi i tyre i fundit. Ata gjithashtu kishin rreziqe më të larta për probleme me mushkëri dhe zemër, lodhje, çrregullimet e tretjes dhe veshkave, diabeti dhe probleme neurologjike.