Lifestyle

Vlerat e rralla të dardhës

 

Dardhat kultivohen gjerësisht gati në të gjithë vendin. Kjo frutë konsumohet kryesisht e freskët, por shumë zona të Shqipërisë kanë specialitetet e tyre në të cilat dardhat përdoren të thara dhe të përpunuara.

Me dardhat bëhen lëngje të ndryshme, komposto, reçel, marmelatë, si edhe fermentohen dhe më pas përftohet një nga rakitë më të mira shqiptare, rakia e dardhës.