Lifestyle

Ekspozimi ndaj dritës gjatë gjumit mund të çojë në obezitet dhe sëmundje të tjera, thotë studimi

 

Një studim i ri ka gjetur se edhe drita më e zbehtë mund ta prishë gjumin, duke rritur edhe rrezikun për probleme shëndetësore te më të moshuarit.

“Ekspozimi ndaj çdo sasie drite gjatë periudhës së gjumit ishte i lidhur me përhapjen më të lartë të diabetit, obezitetit dhe hipertensionit, si te burrat ashtu edhe te gratë e moshuara”, ka thënë për CNN autorja e studimit, Phyllis Zee, profesoreshë në Shkollën e Mjekësisë Feinberg të Universitetit Northwestern në Çikago, transmeton Koha.net.