Lifestyle

Kenia teston formën e re të mjekimit të HIV-it

Kenia - HIV - ilacet
 

Në dy muajt e fundit janë testuar ilaçet kundër sëmundjes së HIV-it në Keni. Mjekët kanë thënë se pacientët janë të shqetësuar për marrjen e këtij ilaçi për shkak të stigmës së lidhur me sëmundjen

Një milion e gjysmë njerëz në Keni janë HIV pozitivë dhe një milion prej tyre vlerësohet se marrin ilaçet antiretrovirale.

Mirëpo, stigma e të pasurit këtë sëmundje do të thotë se shumë njerëz janë të turpëruar të mjekohen dhe t’i marrin ilaçet e nevojshme.