Lifestyle

Mbipesha rrezikon njerëzit nga 13 lloje të kanceirt

 

Raporti nga Cancer Research UK, analizon shifrat zyrtare të shëndetit nga viti 2019 dhe 2020 për t’i bërë llogaritjet se cila do të jetë prevalenca e kancerit deri në vitin 2040.

Analiza arrin në përfundimin se brenda njëzet viteve më shumë se 21 milionë njerëz në Britani do të jenë obezë, që do të thotë se mbi një e treta e të gjithë popullsisë së vendit do të jetë në rrezik të zhvillimit të sëmundjeve të lidhura me peshën e tepërt, përfshirë trembëdhjetë lloje të ndryshme të kanceri.