Lifestyle

A preferohet marrja e kalciumit përmes suplementeve?

 

Më shumë se 43 milionë njerëz në Amerikë kanë masë të ulët kockore, çka i vë ata në rrezik për t’u prekur nga sëmundja osteoporoza. Ky rrezik rritet me moshën, duke i bërë të moshuarit më të prirë për të pasur probleme me osteoporozë apo thyerje të kockave.

Këto shifra të larta mund ti bëjnë njerëzit të interesohen se si t’i mbani kockat të forta dhe të shëndetshme. Një dietë e mirë që përfshin shumë produkte të pasura me vlera ushqyese dhe stërvitja e rregullt, janë çelësi kryesor për t’i mbrojtur kockat nga plakja. Por këtë qëllim e ndihmon edhe marrja e një shtese të kalciumit përmes suplementeve, raporton portali “Eat This, Not That”.