Lifestyle

Si ndikon në familje të kesh njërin nga fëmijët të preferuar

Foto: GettyImages
 

Edhe pse mund të jetë jo aq e këndshme për ta pranuar, shumë prindër pranojnë se e kanë një fëmijë më të preferuar se fëmijët e tjerë të tyre.

Favorizimi i prindërve te fëmijët e tyre është delikat, ndërsa hulumtimet tregojnë se kjo ndodhë te shumica e tyre, me këtë rast shumë prova që sugjerojnë se të qenit fëmija më pak i favorizuar mund të formësojë rrënjësisht personalitetin dhe të çojë në rivalitete intensive midis vëllezërve dhe motrave.